Cum te ferești de iritațiile din zona intimă?

Cum te ferești de iritațiile din zona intimă?

Vaginită & Candidoză
Eye Icon2.0K

Printre cele mai iritante lucruri ce ti se pot intampla se numara mancarimea pe corp, dar atunci cand apare in zona intima, disconfortul devine total. In destul de multe cazuri, mancarimile in zona genitala apar ca urmare a contactului cu diferite substante chimice prezente in compozitia sapunurilor, detergentilor, a hartiei igienice parfumate sau ca urmare a epilatului cu lama sau cu ceara.

Epilarea cu lama duce la cresterea unor fire de par pe sub piele si la inflamarea lor, in timp ce epilarea cu ceara face ca pielea sa devina vulnerabila in fata microbilor.

In plus, mai poate fi vorba si despre frictiunea care se produce intre lenjeria intima si piele, frictiune care irita zona si iti creeaza o senzatie neplacuta de mancarime si disconfort.

Umezeala, caldura, imposibilitatea pielii de a respira corespunzator, anumite greseli in igiena intima si nu in ultimul rand o infectie a tractului urinar, toate acestea pot fi cauze ale aparitiei iritatiilor.

Evita epilarea cu lama in cazul in care firele sunt foarte scurte, deoarece risti sa te tai si sa-ti iriti pielea foarte tare.

Foloseste o crema calmanta dupa epilare. Pielea fiind foarte sensibila dupa epilare, este recomandat sa-ti aplici o crema calmanta, care iti va reducere senzatia de durere si care va contribui la vindecarea microtraumatismelor.

Poarta lenjerie din bumbac. Lenjeriile tip tanga nu fac altceva decat sa-ti irite pielea din cauza frictiunii. De altfel, lenjeria din bumbac este recomandata pentru purtarea de zi cu zi, deoarece acest material lasa pielea sa respire, sa se refaca si absoarbe umezeala in exces.

Foloseste produsele corecte de igiena intima. Uneori ai tendinta de a te lasa dusa de valul produselor din comert si iti iriti pielea fara sa vrei. Produsele pentru igiena intima care sunt parfumate pot irita pielea, de aceea recomandate sunt produsele cu un pH neutru, care nu provoaca mancarimi si disconfort.

Foloseste o crema speciala

Mastrelle®, crema intima este un produs bazat pe o combinatie complexa formata din acid hialuronic, alantoina, vitamina E, pantenol si extract de Aloe ce calmeaza imediat iritatiile, mancarimile si arsurile zonei intime externe. Igiena adecvata pe termen lung si utilizarea zilnica a cremei intime Mastrelle® crema intima ajuta la mentinerea echilibrului pH-ului si contribuie la mentinerea sanatatii generale a zonei intime externe.

Aplicata de 2 ori pe zi, dupa toaleta locala sau in orice moment al zilei, Mastrelle® crema intima ajuta la mentinerea zonei intime externe sanatoase, datorita ingredientelor sale active:

  1. Acidul hialuronicsi vitamina E formeaza un film cu proprietati hidratante si regenerante, avand ca rezultat calmarea mancarimilor si a iritatiilor.

  2. Pantenolul si alantoina, prin efectele lor antiinflamatorii si calmante, sustin functia de regenerare tisulara si amelioreaza iritatia, roseata si mancarimile de la nivelul zonei intime externe.

  3. Extractul de aloeintesifica gradul de umectare al mucoasei intime externe si sustine procesul de vindecare a leziunilor si a iritatiilor de la acest nivel.

Îți recomandăm să citești și...

Dacă găsești interesant acest articol îți recomandăm să citești și cele de mai jos!

Încărcare articole...