Sfaturi utile privind igiena intimă la piscină sau pe plajă

Sfaturi utile privind igiena intimă la piscină sau pe plajă

Mâna sus cine și-ar petrece toată vara înotând sau stând pe un șezlong sau chiar pe prosop la soare? Deși e frumos, atunci când te afli la piscină sau pe plajă, este esențial să acorzi o atenție specială igienei intime.

Contactul cu apa, prezența bacteriilor și umiditatea pot provoca apariția iritațiile sau infecțiilor. Iată o listă cu câteva sfaturi utile pentru a-ți menține igiena intimă în mod corespunzător în timpul activităților la piscină sau mare:

  • Fă duș înainte și după sesiunile de întot sau „bălăceală”. Curățarea adecvată înainte și după poate ajuta la îndepărtarea murdăriei și bacteriilor acumulate pe piele. Folosește apă caldă și săpun neutru (poți încerca și Mastrelle gel intim antibacterian, este un gel intim special conceput pentru utilizare zilnică).
  • Evită să porți costumul de baie umed o perioadă lungă de timp. Umiditatea este mediul oportun dezvoltării fungilor și a bacteriilor. După ce iesi din apă, schimbă-te în haine uscate cât mai repede posibil, iar costumul pune-l în geanta când ești sigură că s-a uscat. 
  • Înainte de a sta pe nisip sau șezlong, acoperă suprafața cu un prosop personal. Evită să folosești prosoape împrumutate sau comune. În acest mod, eviți contactul cu suprafețe care ar putea conține bacterii sau alte microorganisme. 
  • Pe lângă prosopul personal, este recomandat să eviți să te așezi direct pe suprafețe publice (toaletele publice sau băncile din zona piscinei). 
  • Este foarte important ca, după fiecare utilizare, costumul de baie să fie spălat cu apă caldă și săpun delicat. Balsamul de rufe poate provoca iritații. Lasă costumul să se usuce complet, înainte de a-l folosi din nou.
  • Când mergi la piscină sau plajă, este recomandat să eviți utilizarea parfumurilor, deodorantelor sau altor produse cosmetice iritante în zona intimă. Astfel de produse pot provoca reacții alergice sau disconfort.
  • De asemenea, dacă folosești absorbante igienice, schimbă-le cu regularitate pentru a menține o igienă adecvată. 

Este esențial să avem grijă la igiena intimă atunci când ne aflăm la mare sau piscină. Respectând sfaturile de mai sus, te poți bucura din plin de aceste activități, fără a apărea vreun disconfort sau a-ți afecta sănătatea. 

Vă recomandăm să citiți și

Cele mai întâlnite afecțiuni ginecologice la 20 de ani. La ce să fii atentă

Cum previi sau atenuezi vergeturile

Candidoza în timpul sarcinii
Candidoza în timpul sarcinii
CITEȘTE ARTICOLUL
E ok! Și eu am trecut prin asta!
E ok! Și eu am trecut prin asta!
CITEȘTE ARTICOLUL
Cum să-ți ajustezi alimentația în timpul menstruației
Cum să-ți ajustezi alimentația în timpul menstruației
CITEȘTE ARTICOLUL
Cum să-ți menții sănătatea articulațiilor
Cum să-ți menții sănătatea articulațiilor
CITEȘTE ARTICOLUL
Feminitate Pura