Ai grija de sanatatea florei tale intime

Ai grija de sanatatea florei tale intime

Secretii abundente cu miros intepator, mancarimi, senzatie de arsura, uscaciune vaginala, dureri in timpul actului sexual, acestea sunt printre cele mai des intalnite simptome ale vaginitei si candidozei, infectiile intime cu cea mai mare rata de recurenta. Te intrebi de ce apar iar si iar? Ei bine, motivele sunt multiple si ti le prezentam mai jos.

Urmezi tratamente cu antibiotice si/sau antifungice?

Terapia clasica medicamentoasa cu antibiotice si/sau antifungice are in vedere eradicarea patogenilor, dar, din pacate, distruge si stratul protector de lactobacili. Astfel, rata recurentei infectiilor vaginale la 3 luni de la tratament este de 50% si creste la 80% in 12 luni dupa tratament.

Acest lucru se intampla deoarece, odata cu indepartarea bacteriilor patogene, sunt indepartati si lactobacilii, creandu-se un teren favorabil reinfectarii cu microorganisme patogene.

Esti insarcinata sau alaptezi?

Fluctuatiile hormonale mari din timpul sarcinii si al alaptarii determina scaderea nivelului de glicogen (hrana naturala a lactobacililor), ceea ce conduce la scaderea drastica a numarului de lactobacili de la nivel vaginal, creandu-se un teren favorabil infectarii cu microorganisme patogene.

Esti la menopauza?

In perioada de premenopauza si menopauza, productia ovariana de estrogen si progesteron se reduce treptat. Deficitul hormonal rezultat afecteaza multiple arii ale organismului, prima fiind mucoasa vaginala, care se atrofiaza si devine mai sensibila la dezvoltarea infectiilor. Aceasta situatie se datoreaza dezechilibrului hormonal care antreneaza un deficit de nutrienti necesari pentru flora sanatoasa vaginala. Fara “hrana”, lactobacilii nu se mai dezvolta in numar optim, ceea ce creeaza un teren favorabil infectarii cu microorganisme patogene.

Ai suferit recent o interventie chirurgicala ginecologica?

In timpul interventiilor chirurgicale ginecologice sunt administrate local doze mari de antibiotice si antiseptice pentru a combate posibilele infectii. Aceste substante omoara atat patogenii, cat si lactobacilii de la acest nivel.

Unele interventii chirurgicale precum histerectomia conduc si la modificari hormonale profunde precum scaderea productiei de estrogen. Astfel, se instaleaza un deficit major de nutrienti necesari lactobacililor pentru a se dezvolta. In schimb, terenul este propice dezvoltarii microorganismelor patogene.

Folosesti des spalaturi vaginale cu bicarbonat de sodiu si/sau substante antiseptice?

Lactobacilii produc acid lactic, ceea ce realizeaza un mediu acid specific vaginului (pH = 3,5-4,5). Astfel, supravietuirea si capacitatea de a-I mentine proprietatile antibacteriene ale lactobacililor sunt in stransa dependenta cu mentinerea aciditatii mediului vaginal.

Utilizarea spalaturilor vaginale repetate cu bicarbonat de sodiu (care alcalinizeaza mediul vaginal, pH >8) conduce la dereglarea echilibrului vaginal si la scaderea drastica a lactobacililor de la acest nivel.

Astfel, se creeaza un teren propice dezvoltarii patogenilor.

Antisepticele locale, la fel ca si antibioticele, nu poseda un mecanism care sa distruga selectiv doar patogeni. In plus, multi dintre patogeni au capatat rezistenta la actiunea multora dintre antisepticele locale, in timp ce lactobacilii sunt sensibili la actiunea acestor antiseptice locale. Prin aplicarea de antiseptice locale, lactobacilii sunt omorati si astfel este creat un mediu favorabil reinfectarii cu microorganisme patogene.

Ai grija de sanatatea vaginului tau

Pentru a scapa de infectiile intime repetate, trebuie sa ai grija ca flora ta vaginala sa fie sanatoasa, adica sa aiba suficienti lactobacili care sa o protejeze de bacteriile rele. Mastrelle Symbio este o asociere sinergica formata din complex prebiotic bio-activ si complex probiotic constituit din tulpini lactice specifice florei vaginale (L. rhamnosus + L. reuteri), care intrerupe acest cerc vicios al infectiilor intime.

Mastrelle Symbio sunt capsule vaginale care contin bacterii bune ce distrug bacteriile rele, iar pentru a-si pastra actiunea complexa trebuie tinute la frigider.

Mastrelle Symbio:

  • Trateaza candidoza si vaginita bacteriana
  • Previne infectiile vaginale recurente
  • Restabileste echilibrul florei si pH-ului vaginal, in toate situatiile in care numarul lactobacililor de la nivel vaginal este scazut
  • Scade recurentele vaginitelor bacteriene
  • Creste eficacitatea terapiei clasice
  • Eradicheaza Candida si formele sale de rezistenta
  • Poate fi utilizat in conditii de siguranta in timpul sarcinii si alaptarii
  • Poate fi utilizat in conditii de siguranta pe perioade indelungate, fara risc de reactii adverse.

Comanda Mastrelle Symbio de AICI si urmareste  pagina de Facebook Feminitate pura pentru a fi la curent cu tot ce tine de problemele cu care te confrunti.

Regulament oficial campanie Feminitate Pură
Regulament oficial campanie Feminitate Pură
CITEȘTE ARTICOLUL
Iarna ne afectează somnul. De ce dormim prost
Iarna ne afectează somnul. De ce dormim prost
CITEȘTE ARTICOLUL
Regulamentul official al campaniei  „Mirosul sărbătorilor de iarnă”
Regulamentul official al campaniei „Mirosul sărbătorilor de iarnă”
CITEȘTE ARTICOLUL
Tips and Tricks: Menţine-te în formă la orice vârstă
Tips and Tricks: Menţine-te în formă la orice vârstă
CITEȘTE ARTICOLUL
Feminitate Pura