Mastrelle Chic – feminina chiar si dupa nastere

Mastrelle Chic – feminina chiar si dupa nastere

In timpul sarcinii corpul tau a trecut prin schimbari profunde. Acum, ca nou-nascutul e in bratele tale, vei continua sa experimentezi senzatii noi sau diferite. Sexul este una dintre ele. Intr-un studiu publicat de British Journal of Obstetrics and Gynaecology, 83% dintre femeile participante au recunoscut ca au avut probleme sexuale in primele trei luni dupa nastere. Din nefericire, acelasi studiu a aratat ca doar 15% dintre femeile care au avut probleme sexuale au cerut un sfat sau au apelat la un profesionist in domeniul sanatatii.

Ce trebuie sa stii este ca uscaciunea vaginala este de cele mai multe ori sursa acestor probleme, iar cauza principala o reprezinta scaderea dramatica a cantitatii de estrogen si progesteron din sange dupa nastere. In timpul sarcinii acesti doi hormoni sunt secretati in cantitate mai mare decat de obicei, pentru ca ei au o contributie cruciala in sanatatea si evolutia sarcinii. Nivelele celor doi hormoni ajung la valorile de dinainte de sarcina in primele 24 de ore dupa nastere. Insa, nivelul de estrogen scade inca si mai mult in timpul alaptarii, productia de estrogen de catre ovare fiind blocata de hormonul prolactina, hormon ce declanseaza si intretine secretia lactata.

O alta cauza a uscaciunii vaginale o poate reprezenta tiroidita post-partum, o inflamatie a glandei tiroidei care poate afecta 5 pana la 10% din femei. Simptomele acesteia pot include, pe langa uscaciunea vaginala, uscaciunea pielii, palpitatii, iritabilitate, tulburari de somn, depresie, sensibilitate la frig, oboseala, crestere in greutate. Functia tiroidiana va ajunge la normal in 12-18 luni pentru 80% dintre femeile afectate.

Cum te afecteaza toate acestea?

Mucoasa vaginala se poate subtia, devine mai putin elastica si mai predispusa la leziuni si de aceea se poate inflama provocand aparitia de senzatii de  mancarime si arsura. Actul sexual poate deveni dureros si poate provoca leziuni sangerande ale mucoasei vaginale.

Aceste simptome ar trebui sa dispara cand vei intrerupe alaptarea, iar nivelul de estrogen va reveni la normal. Dar pana atunci…

Ce poti face?

Poti avea o viata sexuala placuta, in ciuda uscaciunii vaginale post-partum. Iata cateva sfaturi:

  • In timpul actului sexual foloseste un lubrifiant. Daca partenerul tau foloseste prezervativ, nu utiliza lubrifiantii pe baza de uleiuri pentru ca afecteaza materialul din care sunt facute prezervativele. Alege un lubrifiant vaginal pe baza de apa, cu textura matasoasa, neiritanta, cu o compozitie delicata, perfect compatibila cu mucoasa vaginala.
  • In aceasta perioada foloseste cu regularitate un gel vaginal hidratant. Mastrelle Chic este un gel vaginal care contine acid hialuronic, dexpantenol si extracte de aloe si galbenele. Acidul hialuronic este o molecula naturala care are capacitatea de a atrage si de a fixa cantitati mari apa in tesuturi, marindu-le elasticitatea si gradul de hidratare. Dexpantenolul (provitamina B5), impreuna cu extractele de aloe si galbenele, calmeaza iritatiile si contribuie la refacerea rapida a mucoasei vaginale. Mastrelle Chic are un pH echilibrat in jurul valorii normale pentru mucoasa vaginala, 4.1, care impiedica dezvoltarea microorganismelor patogene. Poate fi utilizat zilnic sau ori de cate ori este necesar. Nu pateaza lenjeria. Utilizarea regulata sporeste confortul si starea de bine in zona intima.
  • Bea apa. Mentine-ti corpul bine hidratat.
  • Evita dusurile si spray-urile vaginale. Ele pot irita mucoasa vaginala in aceasta perioada delicata.
  • Comunica cu partenerul tau si impartaseste-i si lui schimbarile prin care treci si modul cum te afecteaza ele.
  • Prelungiti preludiul si incercati tehnici si pozitii sexuale diferite.

Asadar bucurati-va de noile daruri ale vietii, dar nu lasati sa va afecteze si sa va indeparteze de partenerul alaturi de care ar trebui sa impartiti aceasta bucurie.

50 de lucruri de făcut la 50 de ani
50 de lucruri de făcut la 50 de ani
CITEȘTE ARTICOLUL
Despre menstruație
Despre menstruație
CITEȘTE ARTICOLUL
Ca-ntre fete, despre sindromul premenstrual
Ca-ntre fete, despre sindromul premenstrual
CITEȘTE ARTICOLUL
Scrisoare către mine
Scrisoare către mine
CITEȘTE ARTICOLUL
Feminitate Pura